vrijdag 6 juli 2007

Tertsa

Voor onze huwelijksreis waren we in het voorjaar van 2003 afgereisd naar het afgelegen dorpje Tertsa
(Zuid Kreta). Van de omgeving heeft zelfs Google nog geen kaart maar wel een satellietfoto. Vlakbij de nog nauwelijks ontdekte strandbestemming Mirtos in het zuiden van Kreta (Griekenland) nabij Ierapetra. De reisorganisatie was Bosman Reizen te Middelburg. We hadden het reisbureau gevonden door te googelen op "rustig", "kinderen" en "Griekenland''. Bosman is enige tijd geleden helaas failliet gegaan.

Een mooi appartement, aan de zee, in een dorpje waar de groenteman en de visser met zijn auto volgeladen met verse heerlijkheden het dorp 1 keer per week bezoekt. Op 1 mei begint het zomerseizoen en dan pas wordt het bijbehorende terras onder de pergola met uitzicht op zee en culinaire verwennerijen opgebouwd door het enige restaurant in het dorp. Helaas voor ons, we waren er op 1 mei al een week en hebben er maar één avond van mogen genieten. Op 2 mei vlogen we weer terug.

Vandaag kregen we een kaartje in de bus. We worden aangeschreven als "vroegere Mirtosganger". Naar deze bestemming worden nu reizen georganiseerd door Interfact Travel?! Een doorstart, nieuwe start of een geheel nieuw bureau? Niet alleen digitaal worden we getrackrt, getaggerd, getwitter, gehyved en gegoogled. Ook gewoon ouderwets via de snail-mail zitten we in een systeem met labels als "ganger".....

Maar, al met al werkt het wel. Ik ben gelijk gaan kijken op internet. Het liefelijke Tertsa heeft inmiddels twee restaurants, het zelfde appartementencomplex (helaas passen we daar nu niet meer in met 5) en een spiksplinternieuwe villa die je kunt huren (ook maar voor 2 personen) en een nieuw appartementencomplex op 1 minuut lopen van het dorp met uitzicht op zee. Villa Lambros heeft een 2 kamerappartement met balkon.

Wat we ook ooit nog eens gaan doen....het zal later dan 1 mei gebeuren! Zon had het toch zo koud, arm klein meisje.

1 opmerking:

Reinier zei

Wat een leuke post! Tot zo!