donderdag 19 juli 2007

Ramptoerisme IRL


Vanmiddag zaten collega André en ik te lunchen toen héél laag en langzaam de traumahelikopter over kwam. We zien die gele machine dagelijks langsvliegen, want hij heeft zijn thuisbasis op het dak van het vlakbij gelegen VU ziekenhuis. Hij bleek toen we de kantine verlaten hadden op het Stadionplein te staan, op 20 meter afstand van onze werkplek. Het is vreemd om een afstand van zo'n 500 meter vliegend af te leggen, maar het zal wel handig zijn. De hulptroepen (4 man) waren voor ons buiten het zicht hun ding aan het doen.

De heli vertrok na een half uurtje weer. Opvallend was het grote aantal gehelmde bouwvakkers dat naar het opstijgen kwam kijken. Wij en de Bob-de-bouwers waren nu, zonder ons te verplaatsen, vanzelf een beetje ramptoerist. In Real Life. Zojuist zag ik op teletekst van de Amsterdamse tak van TV Bergeijk wat er loos was.
En de Telegraaf op vrijdagmorgen maakt het ramptoerisme op digitale wijze compleet:
Ik vraag me af of het vastsjorren van zo'n hamer met een riem in de EHBO handboeken voor gevorderden staat, of dat dat improvisatie van het traumateam is.

Geen opmerkingen: