dinsdag 17 juli 2007

Vrijdagavond fietstochtje



Zoals eerder hier aangekondigd: we fietsten vrijdagavond de 13e naar de Veluwe. We vertrokken wat later dan gepland en we waren om pas 19:30 in Amersfoort. We hadden trek. Het oorspronkelijke idee van een snel bakje friet verdween snel toen we toevallig langs het terras van restaurant Sober fietsten. (dit las ik later pas, het personeel was nu best vrolijk) Een ruim uur en een heerlijk gambagerecht later gingen door Amersfoort. Daar ging het mis met de route en dat leverde vertraging op.
Tegen tienen, inmiddels hemelsbreed niet erg ver ten zuiden van onze bestemming, was het te donker om te kaart goed te lezen. De Tomtom ging aan en we hadden volgens hem nog zo'n 14 kilometer voor de boeg. Dat kon véél korter, kijk maar:

Je kunt wel kiezen voor "fietsroute" maar ik de praktijk scheelt dat niets met de (kortste) autoroute. Tomtom kent geen bospaadjes.
We besloten het dus anders te gaan doen. Wij wilden wél bospaadjes. Het eerste de beste sloegen we in. Op het schermpje kijken welke op koers de eindbestemming ligt en daarop richten. Draai je iets teveel naar links, dan eens een paadje naar rechts en vice versa. Een pad is elke opening in het prachtige Speulderbos waar we nog net met de fiets doorheen pasten. Het was onder het dichte bladerdek van het beukenbos na tienen zo donker dat je soms takken en plassen op het pad pas zag als je er al over of doorheen had gereden.
Uiteindelijk hadden we om 22:30 via de achteringang van het kampeerterrein het kampje met twee slapende meisjes gevonden. Geen Sandra, wel een halfvol glas wijn. Ze stond welkomstcomiteetje te spelen bij de slagboom aan de voorkant. Want ik had om 22u een SMSje ("nog 20 min.") gestuurd.
We zullen het niet snel vergeten.

Geen opmerkingen: